Audit de securitate IT & C

Auditarea proceselor de tehnologie a informatiei

Auditarea proceselor de tehnologie a informatiei este o componenta integrala a demersului companiei de a avea un foarte bun sistem IT din punct de vedere al securitatii informatiei si al preventiei riscurilor implicite. O guvernanta corporativa solida impune societatilor comerciale sa programeze regulat verificari ale “starii de sanatate IT” sau auditari ale securitatii si infrastructurii lor IT.

Predominant bazata pe tehnologie in ultimul deceniu, in piata noastra IT&C se manifesta in prezent un interes real in a accepta si a urma cele mai bune practici internationale si reglementarile europene pentru managementul securitatii informației. Autoritatile naționale au adoptat in decursul anilor legi și reglementări importante ce sprijină si sustin dezvoltarea pietei romanesti de IT&C si de securitate informatica intr-un mediu cu amenintari intr-o continua crestere.

Procedura de audit de securitate IT cuprinde urmatorii pasi:

Astfel se cunoaste eficacitatea sistemului informatic implementat in companie precum riscurile la care este expus sistemul informatic. Se aduc la cunostinta riscurile la care este expusa compania in cazul in care nu sunt luate masurile necesare si se recomanda o solutie optima.